93 786 92 10 tecnic@dtermica.com

Les calderes de biomassa, o estufes pèl·lets, són sistemes de calefacció eficients que a més de ser un sistema de calefacció eficient, produeixen aigua calenta sanitària (ACS); si només escalfen l’ambient se les anomena estufes de biomassa. Tot plegat forma part de les Energies Renovables.

Limitada

És una font d’energia que prové de la massa forestal existent.

Sostenible

Produeix nivells molt baixos de contaminació ambiental.

Estalvi

Poca despesa i té utilitat durant tot l’any.

Eco

Ajuda a disminuir la dependència dels combustibles fòssils, molt més contaminants.

Gestió forestal

Neteja dels boscos, per la qual cosa es reduirà el risc d’incendis.

Subvenció

Mesures per fomentar l’ús a través d’incentius i ajudes.

Quin tipus de solucions ens ofereix la biomassa?

Estem parlant d’un sistema de calefacció eficient que ofereix molts avantatges i opcions per calefactar per aire directe o per canalització, o en circuits d’aigua amb sistema de radiadors i dipòstits d’aigua d’inèrcia del circuit o ús d’A.C.S.

Estufa o insertable d’aire

Són generadors de calor que generalment utilitzen pèl·lets de fusta premsada per realitzar la combustió dins d’una cambra tancada, amb un ventilador per dissipar l’escalfor. Utilitzen una sonda que fa de termòstat per mantenir la temperatura.

Estufa canalitzable per aire

Permet canalitzar l’aire de sortida de l’estufa mitjançant uns conductes per climatitzar altres estances, de manera que l’aire passa als conductes que prèviament s’han instal·lat des de l’estufa i el reparteix a les diferents estances de l’habitatge.

Termoestufa

És capaç d’escalfar un dipòsit d’aigua que té i que és enviat als radiadors de la resta de l’habitatge. Fins i tot poden aportar aigua calenta sanitària. Sens dubte s’estan convertint en una bona alternativa com a substitució de velles calderes de combustibles fòssils (gasoil, gas o propà).

Caldera

Font d’energia combustibles naturals per generar calefacció (per radiadors, aire o terra radiant) i aigua calenta a un habitatge o edifici d’habitatges. És per això que se les considera les calderes de combustió més ecològiques del mercat.

Totes i cadascuna d’aquestes solucions utilitzen una energia neta i inesgotable. Emeten CO2 neutre, ja que prové de combustible natural que es regenera. L’extracció de biomassa forestal ajuda a la neteja de les muntanyes (prevenint incendis) i l’ús dels residus de les indústries, perquè fa servir residus forestals o restes d’indústries fustes. A més, la biomassa suposa a més una font d’ocupació a l’àmbit rural i és respectuosa amb el medi ambient.

Preparat pel futur

Fiabilitat i facilitat d’instal·lació.

Extremadament silenciosa.

Màxim confort al mínim espai.

El millor ambient a la llar.

Minerva AIR

Estufa de pèl·let d’aire ventilat, també canalitzada.

E

Ventilador integrat controlat electrònicament per a la difusió uniforme de l'aire calent a l'habitació.

E

Excel·lent combustió, tecnologia avançada i control remot accés WiFi.

E

Control i gestió de combustió totalment automàtic gràcies al termoregulador electrònic de darrera generació.

Penelope Plus

Estufes de pèl·lets tèrmiques d’aigua connectada a circuit de radiadors.

E

Màxima eficiència i mínims nivells d'emissions. Classe energètica A+.

E

Sistema hidràulic integrat que inclou bomba de circulació, vàlvula de seguretat, transductor de pressió, got d'expansió.

E

Control automàtic del nivell de combustible i gestió totalment automàtica.

Serie Koperniko

Caldera de pèl·lets de fusta com a combustible per a calefacció.

E

Classe energètica: A+. Compleix amb la norma ECODISENY.

E

Excel·lent combustió gràcies al sistema d'alimentació de pèl·lets des de baix.

E

Equip estàndard gran: circulador electrònic, vàlvula antiinflux, vàlvula de seguretat, sensor de pressió, interruptor de pressió diferencial, recipient d'expansió, vàlvula d'estrella amb classificació contra incendis.

F.A.Q.

Quins tipus de calderes de biomassa hi ha?

Les més comunes són:

Calderes de flama invertida per a la combustió de trossos de llenya. El seu procés és similar al de les xemeneies. La calor s’obté a través de la combustió de troncs de fusta, implica una recàrrega manual del combustible.
Calderes d’estelles que consisteix en la crema de llenya, els quals solen ser petits i de pocs centímetres, com a exemple, residus d’explotacions forestals o residus industrials.
Caldera de pèl·lets és un combustible ecològic premsat i confeccionat artificialment que està compost principalment per serradures. S’estalvia gairebé un 50% d’energia i també de diners, ja que és més barat que el gasoil, el gas natural i el propà.
Multicombustibles, s’utilitzen combustibles procedents de la biomassa que provenen dels residus naturals. Els més comuns són els ossos d’olives i les closques d’ametlles. Tenen un elevat poder calorífic.
Calderes de condensació a base de biomassa. Amb aquesta tecnologia el rendiment de la caldera de biomassa augmenta fins a un 100% i permet un estalvi de combustible de fins a un 12%.

Cal xemeneia per extreure els fums a l’exterior per una estufa o una per a una caldera de biomassa?

Les estufes o calderes de pèl·lets, així com tots els dispositius de biomassa, necessiten una xemeneia per a l’extracció dels fums. Aquests no són res més que el resultat del procés de combustió. Ara bé, sigui com sigui és important que la nostra estufa compti amb una correcta instal·lació. Si no, el que estaria en perill seria la pròpia seguretat dels usuaris, així com la maquinària.

Ha de ser tan vertical com sigui possible. Si pot ser, amb una desviació inferior a 45º en referència a l’eix, tenir una secció interior (preferiblement circular), lliure i independent. I ha d’estar aïllada de materials inflamables mitjançant una cambra d’aire, i comptar amb una càmera inspeccionable que permeti recollir materials condensats i residus del fum.

Quant gasta una estufa de pèl·lets al mes?

Amb l’estufa de pèl·lets encesa unes 6 o 8 hores diàries, tenim un consum de 6 – 8 kg diaris que són una mitjana d’uns 3,6 euros cada dia. Tenint en compte aquestes dades, el consum mensual d’una estufa de pèl·lets és de 180 a 240 kg de pèl·lets, fet que suposa una despesa mensual mitjana de 108 euros.

Quant consumeix de llum una caldera de pèl·lets?

Un radiador elèctric consumeix 0,168 €/kWh, mentre que una caldera de pèl·lets només 0,070 €/kWh. 

Quant dura una caldera de biomassa?

Permeten un estalvi del 50 al 70% en consum energètic amb retorn de la inversió molt ràpid: en només 3 anys i amb una vida útil de 20 anys.

Quin és el manteniment d’una caldera de biomassa?

D’una banda, el manteniment regular que pot exercir el mateix usuari de retirar les cendres i netejar el cremador, i les altres tasques, el manteniment anual que ha de fer un tècnic especialitzat que s’assegurarà de l’eficiència, revisarà els elements hidràulics i elèctrics, la netejarà en profunditat. Farà especial èmfasi en el cremador i els passos de fums. A més, comprovar els elements de seguretat i, en general, assegurar-se que tot funcioni correctament. Assegurant que la caldera de pèl·lets operi sense contratemps durant tota la temporada de fred.

Contacta'ns

Agenda una videotrucada!

Disposem d'un equip d'especialistes de servei d'atenció al client que t'atendran per videotrucada per explicar-te al detall els nostres serveis i poder-te facilitar la informació adequada.

Truqueu al 93 786 92 10 per programar.

Telèfon

Adreça

Carrer Marinel·lo Bosch, 6 08222 Terrassa

Segueix-nos