93 786 92 10 tecnic@dtermica.com

Què és una bomba de calor aire aigua?

Les bombes de calor fan servir energia ambiental de l’aire, la terra o l’aigua subterrània per produir calor. Extreuen calor de l’exterior i l’augmenten comprimint un refrigerant. En fer-ho, el refrigerant de la bomba de calor absorbeix l’energia ambiental de l’aire exterior a la bomba de calor aire-aire o aire-aigua, el terra a la bomba de calor d’aigua salada o l’aigua subterrània a la bomba de calor aigua-aigua. Per contra, les bombes de calor també es poden utilitzar per refredar habitacions.

Les bombes de calor fan servir tres quartes parts de la calor disponible de l’entorn natural. Les més eficients són les bombes de calor d’aigua salada i les bombes de calor d’aigua i aigua. No obstant això, atès que es requereixen perforacions profundes o pous d’aigua subterrània i els permisos adequats, les bombes de calor aire-aigua són les més comunament utilitzades. L’alt preu de compra i els costos d’instal·lació d’aquesta font d’energia respectuosa amb el medi ambient es compensen amb subsidis governamentals generosos i estalvis continus en els costos de calefacció. Les bombes de calor combinades amb calefacció per terra radiant són particularment eficients. Utilitzat juntament amb un sistema fotovoltaic, una gran part de l’electricitat necessària per al funcionament es pot generar de manera respectuosa amb el medi ambient, fet que el fa gairebé completament independent dels proveïdors d’energia.

La bomba de calor és una màquina tèrmica que pren la calor de la terra, aire o aigua i la transporta a l’interior d’un recinte escalfant-lo. D’altra banda, també és capaç d’absorbir la calor acumulada i expulsar-la a l’exterior refrigerant l’estada. Hi ha diferents tipus de bombes de calor:

  • Bomba de calor aigua-aigua: utilitzen com a font d’energia l’extracció de l’aigua subterrània, intercanviant la calor mitjançant un circuit d’aigua.
  • Bomba de calor aire-aigua: recullen l’energia de l’aire ambient potenciant-la fins a 4 vegades i el transfereixen a un circuit d’aigua.
  • Bomba de calor aire-aire: transfereixen la calor que es pren de l’exterior directament a l’aire de l’estada a climatitzar. D’aquesta manera no escalfa cap circuit d’aigua, sinó directament l’aire.

Les bombes de calor tenen molts avantatges

Les bombes de calor no són només un sistema de calefacció, refrigeració i ACS eficient i sostenible, sinó també una alternativa ecològica a l’energia fòssil. Per tant, i aquest és un altre argument a favor, les ajudes per part de l’Administració proliferaran en el futur. Utilitzen l’energia de l’aire, del terra o de l’aigua subterrània i la transformen segons les necessitats en energia de calefacció, refrigeració i/o ACS.

Sostenibles

Ecològiques gràcies a l’ús d’energia obtinguda de l’aire, el terra o l’aigua.

Econòmiques

La bomba de calor utilitza energia renovable de l’aire, terra i aigua de forma natural, facilitant estalvis a les factures energètiques. A més, hi ha la possibilitat de sol·licitar subvencions.

Independència

L’augment dels preus de l’energia fòssil gairebé no repercuteix en els costos operatius.

Còmodes

Ofereix un confort òptim per a calefacció, refrigeració, aigua calenta i es pot combinar amb sistemes fotovoltaics.

Com funciona una bomba de calor?

Les bombes de calor aerotèrmiques aroTHERM Split, que completen la gamma de bombes de calor de Vaillant formada pels equips per a producció d’ACS aroSTOR, la gamma geotèrmica flexoTHERM/COMPACT i la gamma de bombes de calor aire aigua compactes aroTHERM, ha estat premiada als Reddot Design Award, un dels guardons més prestigiosos del món que s’atorga al disseny i a la innovació de productes domèstics i professionals.

A les prestacions pròpies del producte cal sumar la qualitat i garantia que ofereix Vaillant i el Servei Tècnic Oficial propi de la marca, que garanteixen una llarga vida útil de l’equip i el màxim rendiment perquè els usuaris gaudeixin d’un nou grau de confort amb el màxim estalvi.

Una bomba de calor funciona de la mateixa manera que un frigorífic: mentre que el frigorífic extreu la calor de l’interior i la dissipa cap a l’exterior, la bomba de calor extreu l’energia tèrmica de l’ambient, la converteix en energia de calefacció i la transfereix a l’interior de l’habitatge. Absorbeix la calor de l’ambient en un sistema de canonades a través del qual flueix un refrigerant més fred que la temperatura exterior. La calor de l’ambient es fa servir per vaporitzar el refrigerant. El vapor es comprimeix i fa que augmenti encara més la temperatura fins que la calor del vapor es transfereixi al circuit de calefacció.

Una bomba de calor també pot funcionar com a aire condicionat i fer-se servir per refredar l’habitatge. Això es pot realitzar de dues formes diferents segons el tipus de bomba de calor: Refrigeració per terra radiant refrescant: Una bomba de calor pot connectar-se a un sistema de terra radiant refrescant com ja és present a la majoria d’edificis nous. Les habitacions es poden refredar mitjançant aquest mètode i mantenir una temperatura agradable. Refrigeració amb fancoils: En els sistemes de calefacció amb radiadors, es pot refredar amb fancoils. D’aquesta manera, es poden assolir temperatures més baixes, comparables a les d’un sistema d’aire condicionat. Es poden combinar tant amb terra radiant com amb radiadors.

Es fa servir un sistema de calefacció amb bomba de calor en combinació amb un cilindre d’aigua calenta que ofereix emmagatzematges separats per brindar el grau més gran de comoditat per a l’aigua calenta. També oferim solucions completes en què l’acumulador d’aigua calenta ja està integrat al sistema de bomba de calor. Les solucions ofereixen prou confort d’aigua calenta.

La bomba de calor utilitza l’energia de l’aire, el terra, les aigües subterrànies i el transforma en energia útil per a la llar. Només necessita energia elèctrica. Una bomba de calor mitjana necessita al voltant d’1 kW hora d’electricitat per generar 4 kWh hora d’energia de calefacció, cosa que significa que només pagaràs per 1 kWh hora i n’obtindràs tres de franc.

Contacta'ns

Agenda una videotrucada!

Disposem d'un equip d'especialistes de servei d'atenció al client que t'atendran per videotrucada per explicar-te al detall els nostres serveis i poder-te facilitar la informació adequada.

Truqueu al 93 786 92 10 per programar.

Telèfon

Adreça

Carrer Marinel·lo Bosch, 6 08222 Terrassa

Segueix-nos